Om Anki

Tillbringar mina dagar i verkstan med händerna i leran och fötterna på jorden. Tycker om den formbara leran och möjligheten att med mina händer ge keramiken djup och liv. Arbetar med lera, engober och glasyrer, framförallt drejning med även andra tekniker. Alla produkter är handgjorda och unika..

Mästarutbildning i Krukmakaryrket

Under våren har jag gått Mästarutbildning i krukmakaryrket och ser men glädje fram emot att ta emot både Gesäll- och Mästerbrev under hösten. Läs mer om Gesäll och Mästerbrev under Sveriges hantverksrådhttps://hantverksrad.se

Keramik utbildning och medlem

Utbildad på Sörängens folkhögskola i Nässjö och  Capellagården på Öland. Medlem i kooperativet GKF med butik och galleri på Wallers Plats i Visby innerstad. Där har vi öppet året runt. I Galleriet möter ni, av oss, utvalda konsthantverkare och formgivare från hela Sverige. I butiken samsas kooperativets medlemmar med sina produkter. GKF fungerar som ett nav i Visby där medlemmarna, som bor på Visbys landsbygd kan visa upp och sälja sina produkter till både gotlänningar och besökare till Visby och Gotland. Under maj-september kan ni göra en “keramikrunda” på mellersta Gotland. Vi är sex keramiker som gått samman och tagit fram en broschyr med bilder och kontaktuppgifter. Det gör det enkelt för dig som är keramik intresserad att en eftermiddag åka runt till oss alla och titta och prata keramik med oss. Håll utkik efter vita skyltar med “keramikrundan” på.

  GKF butiken i Visby www.gkf.nu
Keramikrundan på Gotlands hemsida keramikrundan.se

Keramikverkstad och butik

Min verkstad ligger i Linde socken på södra Gotland, 6 km norr om Hemse. Jag arbetar året runt i verkstadsbutiken, och har under sommaren öppet varje dag. Under övriga delar av året går det bra att ringa 0907 28 34 37, 0498-488120 eller bara komma förbi och knacka på.

Följ gärna mig på Facebook eller/och Instagram så får ni reda på vad som är på gång. Adress till verkstadsbutiken är Linde Salands 706, 623 57 Hemse. Se gärna på kartan här.  https://kartor.eniro.se/m/VDdCA